+38 (067) 785-54-55 відділ продажів

+38 (067) 566-40-62 відділ постачання

Новини

ПНВП "Атон" 25 років! Наша історія

Сьогодні ми відзначаємо важливу дату в нашій історії — 25 років ПНВП «Атон». Це чверть століття плідної роботи, впертості та нескінченного розвитку.

Ювілей — це час пригадати минуле, проаналізувати досягнення, визначити ризики та, звісно, подякувати всім, хто був частиною цієї захоплюючої подорожі. Наш шлях завжди був наповнений випробуваннями та перемогами, високими стандартами роботи та великими планами на майбутнє.

Нижче - історія становлення компанії «Атон» очима її Засновника. Ключові моменти, які визначили наш шлях, труднощі, які ми подолали, та те, завдяки чому компанія змогла досягти такої вражаючої відмітки — 25 років успішної та відповідальної діяльності.

Пропонуємо разом з Сергієм Щербиною, засновником ПНВП «Атон», зануритися у минуле, де кожна перемога є вагомим етапом, а кожне випробування — можливістю зрости:


.....

Сьогодні компанія Атон відзначає свій 25-річний ювілей. Оглядаючи пройдений шлях я зрозумів, що насправді її історія почалася значно раніше. Десь років на вісім. З моєї участі в проекті по розробці і виготовленню першого на теренах бувшого СРСР інкубатору для немовлят. Одночасно, в рамках цього ж проекту, підприємством «Авілон», де я був співвласником і генеральним директором, було розроблено і запущене в серію ліжечко для новонародженого «Аліса».

Прототипом для нього було дуже популярне і найкраще на той  час «фінське» ліжечко для немовлят. За декілька  років ліжечко новонародженого «Аліса» стало бестселером і користувалось великим попитом пологових будинків. Я дуже пишаюсь тим, що саме в наших ліжечках для новонароджених свої перші години і дні життя провели більше десяти мільйонів немовлят, народжених після 1992 року. 

Наприкінці 90-х, в часи занепаду системи охорони здоров’я в Україні, виникли глибокі розбіжності в поглядах на стратегію розвитку підприємства «Авілон» між мною й іншим співвласником. В результаті розділу напрацювань виникла компанія «Атон», успадкувавши виробництво медичних меблів, яке на той час було представлене одним лише виробом – ліжечком «Аліса». При цьому майже все довелося починати спочатку й заново. З невеликою когортою однодумців: Олександром Скрипником, В’ячеславом Зубченко, Юрієм Яковченко, Володимиром Непочатим і моєю дружиною Галиною, яким я дуже вдячний за їх вклад в розбудову нової компанії.  

Народження компанії прийшлось на часи великої кризи, коли лікарні не мали коштів навіть на закупку харчів і зарплату лікарям.  Щоб зберегти колектив, який як і я вірив, що медичні меблі мають велике майбутнє і дуже важливі для розбудови нової цивілізованої країни, було започатковано ряд проектів по наданню послуг з порошкового фарбування, виробництву металочерепиці та водостічних систем, сітчастих корзин для морозильних ларів та іншого торгового обладнання. Завдяки цьому і наполегливій, самовідданій праці всього колективу вдалось розширити виробництво та створити матеріальну базу компанії, яка зараз дозволяє виробляти сучасні медичні меблі. 

Паралельно з проектами, які давали гроші, в компанії проектувались і вироблялись перші лінійки медичних меблів, на які в той час майже не було попиту. Значну роль в цьому зіграли наші київські друзі-партнери, експерти в галузі медичних меблів Олександр Зосименко та Анатолій Поліщук. По їх запитам і під їх наглядом нашим конструкторським бюро були розроблені дуже вдалі конструкції шаф, столиків, ліжок, штативів і ширм.  Більшість з них і до цього часу випускаються нами і іншими українськими виробниками медичних меблів, які взяли наші розробки за зразок.

Потім були кризи в 2008 та в 2014 році. Була пожежа, яка повністю знищила склад матеріалів і готової продукції разом з замовленням для відомої торгової мережі, що вироблялось майже два місяця… У всіх цих випробуваннях ми вистояли, загартувалися та стали сильнішими. Дуже допомогло в цьому наше відношення до клієнтів, що було закладене з самого початку – кожний запит клієнта повинен бути вирішеним найліпшим для нього чином. І саме ці вдячні клієнти і партнери допомогли нам достойно пройти через кризи.  

Останні роки були присвячені модернізації виробництва, впровадженню нових технологій і нових видів продукції. 

Все це дозволило підготувати до ювілею компанії нашим клієнтам і партнерам визначний подарунок. Спроектувати, відлагодити, провести випробування та підготувати до серійного виробництва унікальне реанімаційне ліжко ALF-4.  Його функціонал повністю забезпечує всі необхідні характеристики, а в конструкції  поєднано багато передових і унікальних рішень, спрямованих на надійність і зручність його використання як персоналом, так і пацієнтами.  

Я сподіваюсь, що найближчим часом це функціональне реанімаційне ліжко отримає заслужене визнання, а його назва «ALF-4» стане такою ж загальновідомою, як свого часу «Аліса» в поєднанні з ліжечком новонародженого. Ліжечком з якого розпочалась історія нашої компанії і яке до цього часу я вважаю нашою візитівкою.   

Загалом  за 25 років компанія Атон надала більш ніж тисячі лікувальних закладів сотні тисяч виробів, що допомагають лікарям у роботі, а пацієнтам в одужанні. 

Саме в цьому ми вбачаємо втілення нашої місії: «Робити життя людей краще, створюючи сучасні, зручні, надійні та безпечні медичні та торгові меблі». 

Принципами компанії «Атон» є та завжди будуть: етичність ведення бізнесу, повага до своєї країни, довкілля, клієнтів, партнерів та колег. Ці принципи забезпечують високу надійність та якість продукції, довіру клієнтів, гордість співробітників за свою справу.


Засновник та Генеральний директор
ПНВП "Атон"
Сергій ЩЕРБИНА

.....

Ці 25 років були для нас неймовірною подорожжю, і ми не могли б досягти цього без вашої підтримки. Дякуємо тим, хто був поруч ці роки, тим, хто приєднався нещодавно, і тим, хто планує працювати з нами в майбутньому.

Залишайтеся з нами, бо ми тільки починаємо!

Форма зворотнього зв'зку